CAW Antwerpen

U bent hier

Een blik in het leven van Elaine

13.03

Een blik in het leven van Elaine

Kennismaking met de Vrouwenwerking van het Advies Centrum Migratie (ACM).


Ik ben afkomstig uit Ghana, waar ik met mijn zoon, zussen en broers bij mijn moeder woonde. Toen mijn vader overleed en mijn moeder geen werk had om ons gezin te onderhouden, begon ik te dromen van Europa: daar is werk, daar is het goed om te leven! In al die mooie verhalen wilde ik graag geloven.

25 jaar geleden kwam ik naar België. Mijn zoon was 1 jaar toen ik hem moest achterlaten bij mijn moeder. Met een hart vol verwachtingen landde ik in Zaventem. Al snel ging het mis. De vriendin die me kwam afhalen, was er niet. Ik vond niemand die me kon of wou helpen. Ik was helemaal alleen in België. Zo ben ik in de prostitutie beland. 5 jaar later kwam ik in contact met Payoke (slachtofferhulp mensenhandel), zij hebben me uit dit milieu gehaald.
In 2000 leerde ik een man kennen en we kregen een zoon, een dochter en een tweeling. Maar het liep fout. Ik stond er altijd alleen voor, waardoor het leven samen met mijn man te moeilijk werd. In 2006 zijn we gescheiden.

7 jaar geleden heb ik mijn papieren gekregen. Vanaf dat moment kon ik zelf vechten voor een goed leven. Ik volgde een opleiding en werk nu voltijds. Dit was mijn grootste wens!
Via gezinshereniging is mijn zoon uit Ghana overgekomen. Hij heeft de nodige scholing gevolgd en is nu ook aan het werk. Hij helpt mij zoveel hij kan.

De afgelopen 10 jaar heeft de Vrouwenwerking altijd voor mij en mijn kinderen klaar gestaan. Ze hebben ons opgevangen en ondersteund. Hier in de Kerkstraat voelde ik me echt thuis. Ik werd gehoord, ik kon weer ademen en het leven kreeg weer zin. Door de taallessen en naailessen leerde ik veel vrouwen kennen waarbij ik me veilig en begrepen voelde. Ik leerde lotgenoten kennen, volgde lessen in opvoedingsondersteuning en creatief therapeutische sessies. Dit maakte me telkens sterker. Wat hebben we samen veel gelachen en geweend! Soms is het leven nog moeilijk. Maar gelukkig zijn er de zomerse uitstapjes en sportkampen die de Vrouwenwerking organiseert. Samen naar de zee gaan, is één van de mooiste herinneringen die ik met mijn kinderen heb.
 

De zomerkampen maken een verschil in het leven van vele vrouwen en hun kinderen. Om dit te financieren loopt CAW Antwerpen dit jaar opnieuw de 10 miles. Loop mee of sponsor een loper en schenk kansarme kinderen in Antwerpen een zomerkamp.

alle info: http://cawantwerpen.be/antwerp-10-miles