CAW Antwerpen

U bent hier

Een woning voor Hamza

12.12

Een woning voor Hamza

"Ik ben Hamza. Ik heb 4 broers en 2 zussen. We vluchtten weg uit Afghanistan en leven sinds 2015 in België. Onze vorige woning werd onbewoonbaar verklaard. Sinds augustus 2016 wonen we daarom in de Passage, een tijdelijke opvang van CAW Antwerpen voor dakloze gezinnen. Na maanden en maanden zoeken, hebben we nog steeds geen huurwoning gevonden.

We zijn een te groot gezin.
We hebben een te laag inkomen.
Onze huurwaarborg komt van het OCMW.
We krijgen afwijzing na afwijzing …

Mijn vader volgt een opleiding en zoekt werk, wij gaan naar school, we praten Nederlands, we voetballen, we proberen ons zo goed mogelijk te integreren. En we proberen net zoals andere gezinnen ons staande te houden en er voor elkaar te zijn.
We willen zo graag een huis dat we onze thuis kunnen noemen.

Kan jij ons helpen? "

Firdoos (9): "Waarom duurt het zo lang voor we een woning vinden?"

CAW hulpverleners hebben een hele waslijst aan initiatieven ondernomen om een woning te vinden voor dit gezin via sociale verhuurkantoren, het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk, Woonbegeleiding voor vluchtelingen, collectief goed, Orbit VZW, Housing Café Caritas, Woonclub Lier. Zonder resultaat. Het gebrek aan sociale woningen en de crisis in de onderste laag van de huurmarkt maken het heel moeilijk een geschikte woning te vinden.

Zamzama (13): "Ik vind het moeilijk me te concentreren op mijn huiswerk, er is nergens een rustige plek om te studeren."

We willen een oplossing vinden voor dit fijne gezin dat al veel heeft meegemaakt. We zoeken:
-een huis of appartement met 4 slaapkamers
-met een maximale huurprijs van 800 euro
-de huurwaarborg komt van het OCMW
-het gezin heeft geen huurschuld
-ze gingen al kijken naar woningen van Koksijde tot Turnhout, de regio maakt niet uit.

Help je ons zoeken?
Deel dit bericht en tag mensen die volgens jou kunnen helpen.
Ben je zelf verhuurder of ken je iemand die een woning verhuurt die aan de voorwaarden voldoet? Stuur een mailtje naar ellen.maes@cawantwerpen.be