CAW Antwerpen

U bent hier

Ken jij de budgetcoaches al?

27.11

Ken jij de budgetcoaches al?

Budgetcoaches zijn vrijwilligers die mensen ondersteunen en financiële vaardigheden leren. Ze doen dit binnen een kader van budgetbegeleiding door de wijkteams van CAW Antwerpen. Elke vrijwilliger volgt een korte opleiding alvorens van start te gaan. Via permanente coaching en bijscholing krijgen ze de noodzakelijke begeleiding.

“Je financiën regelen en rekeningen op tijd betalen is voor steeds meer huishoudens te hoog gegrepen. Zij hebben vaak meer ondersteuning nodig dan de professionele hulpverlener kan bieden.“


Budgetcoaches zijn een extra hulp bij de afbouw van langlopende budget-begeleidingen. Ze worden ingeschakeld rond een concrete hulpvraag zoals bv leren budgetteren, leren sparen, prijsbewust winkelen, online-bankieren, enz.

Mensen begeleiden om ze sterker te maken, gebeurt op een zorgzame en geduldige manier met oog voor het tempo van de hulpvrager. Vaardigheden worden al doende geoefend. De samenwerking met de professionele hulpverlening garandeert dat de cliënt niet voortijdig wordt losgelaten.

De  betrokkenheid van budgetcoaches motiveert cliënten een volgende stap te zetten. Ze geraken sneller over hun angst heen om de touwtjes terug in eigen handen te nemen.

Wil je meer weten over de werking van de budgetcoaches ?

Heb je interesse om zelf budgetcoach te worden ?

Contacteer ons!

budgetcoaches@cawantwerpen.be

Griet Debussche
0471 57 49 58

Dieter Geudens
0475 85 29 76